• Specialist in buitenkleding | B2B voor KDV, school & BSO
 • Persoonlijk contact & advies | sinds 2011
 • snelle verzending| verzendkosten €5,95 (NL)

9.3uit 1548 reviews

Misan Keller - 10 / Jun / 2023

101 tips voor kinderen in de zomer

Wat gaan we doen deze zomer? Zes hele weken vakantie, de verveling slaat vast wel een keertje toe. Met de handen in het haar? Welnee, in deze blog o.a. een lijst die we via Pinterest vonden zit vast wel een tip om jouw kind weer heerlijk te laten spelen. Je vind 'm in ons Pinterestboard: Buitenspelen, samen met nog meer fantastische ideeen om buiten te spelen. Kijk je mee?

101 tips voor kinderen in de zomer
Blog

Een aantal ideeën uit deze lijst vind je hier terug:

kinderen ijs zomer bezig buitenspelen warm

IJs jagen

Wat een ontzettend leuk idee voor warme dagen! Dit idee vergt wat voorbereiding; water heeft wel een dag nodig om een goede blok ijs te worden, maar je geduld wordt beloond.
Neem een plastic bak en vul deze met water (en evt. voedselkleurstof) en plastic dieren. Laat deze goed bevriezen en daag de kinderen uit om deze uit het ijs te krijgen. Hier zijn ze wel even zoet mee. Hij komt van mijn Pinterestboard 'Buitenspelen' waar je nog veel meer originele ideeën kunt terug vinden.

Waterwand maken

Zon, water en kinderen: een gouden combinatie! Deze waterwand is niet te moeilijk om te maken.

Verzamel een aantal plasticflessen, shampoo flessen, limonade of waterflessen en je komt al een eind. Heb je geen wand/tuinscherm in de tuin of balkon, voor niet al te veel geld kun je een (tweedehands) scherm op de kop tikken. Of kijk in de koopjeshoek bij de plaatselijke doe-het-zelf zaak. Heb je een balkon? Je kunt de flessen ook aan de spijlen van het balkon binden met een beetje touw. Hou wel rekening met de onderburen en voorbijgangers ;-) De kinderen zullen het helemaal fantástisch vinden. Hoe je 'm maakt kun je lezen op mijn Pinterestboard Buitenspelen. 

Dantoy zandbakspeelgoed

LePale shovel schepjes

 

Kliederen met zand en water

Eindeloos kliederen met zand en water, iedereen heeft daar herinneringen aan. Het is moeilijk om niet mee te doen als mijn kinderen aan het graven zijn op het strand. Of op vakantie bij een beek met stenen, kiezel en steengruis: dammetjes bouwen! Met de blote hand of met een schep. Helaas zijn niet alle scheppen opgewassen tegen zwaardere klussen met nat zand, aarde en kiezels. Hoe vaak heb ik niet een gebroken schep op het strand gehad vroeger... Gelukkig is dat nu anders en bestaat er de Lepale schep. Een Zwitsers/Italiaans kwaliteit merk dat maar liefst drie jaar garantie geeft op deze scheppen! Het vernuft van deze schep zit 'm in de vorm, het lijkt de grijper van een shovel en tegelijk het kommetje van je hand als je graaft. Het voelt daardoor heel natuurlijk aan. Daarnaast is 'ie  oersterk; voor het betere graafwerk. Bij Lepale zijn ze zó overtuigd, dat ze maar liefst drie jaar garantie geven hierop.

Het strand- en zandbakspeelgoed van Dantoy is ook geweldig. Robuust, kan tegen een stootje en is prachtig gekleurd. Daarbij is het speelgoed gecertificeerd op duurzaamheid. Zo is een deel gemaakt van hergebruikte materialen óf van suikerriet en 100% afbreekbaar. 

Maak heksensoep, de lekkerste zandtaartjes of speel eindeloos met emmers en schepjes op het stand. De gehele collectie van DanishToy (Dantoy) én ander zand e waterspeelgoed vind je hier terug. 

 

Bouwen met natuurlijke materialen

Gek op hutten bouwen, tenten of schieten met pijl en boog? Dan zijn deze verbindingsstukken echt héél gaaf! Deze verbinden bijvoorbeeld takken of stokken aan elkaar en hup je tent, hut of pijl en boog is klaar!

Met deze starter set met 6 Stick Lets kun je zelf al beginnen met bouwen. Op de achterzijde van de verpakking een korte uitleg en inspiratie tips. Maar er zijn nog veel meer sets beschikbaar op de website. Pas op: verslavingsgevaar!  Wij weten zeker dat het zo goed bevalt dat er al gauw behoefte zal zijn aan meer Stick-lets! Handig, multifunctioneel, uitdagend, avontuurlijk en duurzaam in gebruik! Jij wilt toch ook hutten en tenten bouwen of bijzondere constructies bouwen. Stick-lets geven die uitdaging en bieden vooral heel veel plezier in de natuur! Ga op pad, vier een kinderfeestje of leer kinderen een hut bouwen. Kinderen die nog niet handig zijn met touw en/of elastiek kunnen met stick-lets heel makkelijk uit de voeten. 

Te warm in de vakantie?

Bovenstaande ideeën nog niet verkoelend genoeg? Lamlendig van de warmte en is de verveling toegeslagen? We schreven eerder over spelen als het warm is. Je vind dit blog met een heel aantal goede tips voor buitenspelen als het warm is in het buitenspelen blog.  

Mega bellen maken

Leuk voor jong én oud: mega zeepbellen maken. Dat kan met deze mooie sets van BubbleLab. Succes verzekerd!

Dit pakket bevat alles om je eigen meterslange zeepbellen te maken. Educatief, vrolijk, gezellig, uitdagend en vooral prachtig om naar te zien. Elke zeepbel is weer anders van kleur en vorm, jij geeft er je eigen draai aan.  Alle ingrediënten voor een ochtend of middag vol spel en verwondering, dat is wat er uit de koker van BubbleLab komt. In de koker zitten zakjes met poeder en daarmee maak je je eigen Bubblesop. Met twee zakjes vol bubblepoeder, stokken en touw maak zelf makkelijk 5 liter sop en knoop je een mooie bubblestok waar je urenlang gigantische meterslange grote zeepbellen mee kunt toveren.

Het Grote Anti-verveel Boek

Dit boek is een topper, zeker in de periode dat we in een lockdown zaten was dit boek boordevol tips een best-seller. Je eigen hindernissenbaan. Een crazy katapult. De leukste spelletjes met stoepkrijt. Maak je eigen boek. organiseer een griezelfeest met oneindig veel griezelige ideeën. Ontdek hoe je prachtige meesterwerken maakt. 
Amusement voor verveeldagen, lange ritten, overvolle wachtkamers, drukke restaurants en tijdens een lock-down. Het wordt moeilijk kiezen uit de vele originele spel- en knutselideeën voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Meer ideeën op Pinterest

butenspelen tips
Wat voor weer je ook hebt, uiteindelijk is het áltijd fijn om buiten te spelen.

Voor meer tips voor nu of later verwijs ik je heel graag naar mijn prikbord met vakantietps dat je terug vind op Pinterest. Deze vakantie tips zijn ook van toepassing voor als je thuis vakantie viert.


Ik wens je een hele fijne zomer!
foto: www.letthechildrenplay.net

Leave a comment

What are your experiences? Read or write a review here.

*Your email address will not be published

* Required fields

Recent articles

The latest news from our blog

 • 101 tips voor kinderen in de zomer
  10 / Jun / 2023

  Misan Keller - 10 / Jun / 2023

  101 tips voor kinderen in de zomer

 • Blue Monday - de meest deprimerende dag van het jaar? Welnee!
  18 / Jan / 2021

  Misan Keller - 10 / Jun / 2023

  Blue Monday - de meest deprimerende dag van het jaar? Welnee!

 • Outdoor kids clothing for nurseries and schools
  06 / Mar / 2018

  Misan Keller - 10 / Jun / 2023

  Outdoor kids clothing for nurseries and schools

 • Schoenmaat opmeten
  01 / Feb / 2016

  Misan Keller - 10 / Jun / 2023

  Schoenmaat opmeten

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere
Chick-a-dees.nl 4.61 / 5 - 1548 Reviews @ Yotpo
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »