• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over mij

Over Chick-a-dees en eigenaresse Misan Keller

Misan Keller Chickadees webshop kinderoveralls

Welkom in mijn winkel!

Mijn naam is Misan Keller en naast moeder ben ik ook oprichtster van Chick-a-dees. Ik was alle vuile en kapotte knieën in de kleding van mijn kinderen beu.  Ik ging op zoek naar buitenspeelkleding voor mijn twee kleine avonturiers. Helaas bleek wat ik zocht onvindbaar en daarom besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik richtte in 2011 Chick-a-dees op, specialist in buitenspeelkleding voor kinderen.

Het uitgebreide assortiment van de webshop is gestart met kinderoveralls. Niet alleen in rood en blauw maar in een heleboel flitsende kleuren zoals roze, fuchsia en limegroen en nog 7 prachtige kleuren. Voor zowel kinderen als volwassenen. In mijn eigen atelier kan ik kleding voorzien van een tekstbedrukking, maar ook mooie afbeeldingen én logo's.

Na een regenbui in je stoffen overall buitenspelen, in het natte gras en van de glijbaan, vroeg om een waterdichte variant. In 2012 werd het assortiment dan ook uitgebreid naar kinderregenkleding en in de winter skikleding. Voor elk seizoen de juiste buitenspeelkleding! 

In de loop der jaren wisten vele ouders, maar ook scholen en kinderopvangorganisaties mij te vinden en werd ik specialist en adviseur in buitenspeelkleding. Buitenspeelkleding; kleding waarin je naar hartenlust kunt ravotten, rennen, kruipen etc. in alle weersomstandigheden. Getest door mijn eigen kinderen! Ik kwam regelmatig bij kinderopvang organisaties over de vloer om hen hierin te adviseren én ik werd metselaar (vrijwilliger) bij Stichting Groen Cement. 

De zoektocht naar goede, gedegen buitenkleding bracht mij al snel naar Scandinavische merken, welke mij veel meer bewust maakte van het belang van duurzaam geproduceerde kleding en kleding zonder giftige stoffen. En zo beweeg ik me meer en meer richting duurzame, eerlijke producten en hou ik daar in mijn bedrijfsvoering en inkoop rekening mee. Ter ere van de Dag van de Duurzaamheid schreef ik hierover een blog

 

De naam

Chick-a-dees [tsjikuhdies] is de Amerikaanse bewoording voor pimpelmeesjes. Genoemd naar het geluid dat ze maken. Ik had toen ik kind was een nestkastje in de tuin. Elke jaar was er weer een nest pimpelmeesjes. Heerlijk om te zien en te beleven. De pimpelmeesjes doen me denken aan mijn jeugd in de jaren '70-'80. Eindeloos buitenspelen: boompje klimmen, vuurtje stoken, dammetjes bouwen. Dat wilde ik ook voor mijn kinderen!

Elke lente vliegen vader en moeder pimpelmees af en aan naar het nest om het jonge grut te voeren. Na een paar weken zijn de kleintjes al aardig gegroeid en af en toe kan je al een kopje van één van hen nieuwsgierig door de opening van het nestkasje zien kijken. De eerste blik op de wereld! Ze kunnen niet wachten om het te ontdekken!  En dan komt het moment:  een voor een vliegen ze uit. Kleine bolletjes blauwe en gele veren die luid piepend de sprong uit het veilige nest wagen, de wereld tegemoet.

Speel & ontdek de wereld!

Veel shop plezier, en vergeet niet mijn blogs te lezen! Vol met mooie tips, mooie verhalen en meer.

Liefs,

Misan