• Specialist in buitenkleding | B2B voor KDV, school & BSO
  • Persoonlijk contact & advies | sinds 2011
  • snelle verzending| verzendkosten €6,95 (NL)

9.3uit 1548 reviews

Misan Keller - 12 / Mar / 2021

10 jaar Chick-a-dees, wie jarig is trakteert

Chick-a-dees bestaat deze maand 10 jaar! Wauw! Wie jarig is trakteert, maar eerst meer over het ontstaan van mijn bedrijf en wat achtergronden.

10 jaar Chick-a-dees, wie jarig is trakteert
Blog

Al weer tien jaar geleden, op 5 maart 2011 liep ik het kantoor van de Kamer van Koophandel in Alphen aan den Rijn binnen. Enigszins zenuwachtig deelde ik mijn plannen en een uur later had ik mijn kvk-nummer aangevraagd en was Chick-a-dees geboren.

Een dorpsgenoot maakte mijn eerste logo. Mijn eigen pimpelmeesjes verhaal verwerkt in een logo. Wat was dat speciaal.

Chick-a-dees: de plek voor kleding voor kinderen die graag buiten spelen. Kleding die beschermt tegen alle weersinvloeden en die tegen een stootje kan. Alles begon dan ook met een kinderoverall.

Kinderoveralls

Chick-a-dees is eigenlijk geboren uit een eigen behoefte. Mijn jongste dochter begon te kruipen en ik was op zoek naar een leuk ketelpak of overalletje om haar broeken te beschermen tegen slijtage en vuil. Mijn zoektocht was moeizaam. De overalletjes waren moeilijk te krijgen in vrolijke kleurtjes en mooie bedrukkingen. Wat ik dan wel vond, was niet mijn smaak en ik dacht: wat iemand anders doet, kan ik beter! 

Na diverse persberichten pikten de media dit ook op en stond mijn jongste dochter pontificaal in de Ouders van Nu (foto rechts). Marianne van de Perswinkel heeft me hierbij super geholpen, net als de opkomst van Twitter en (veel) later Instagram. 

Na een regenbui in je stoffen overall buitenspelen, in het natte gras en van de glijbaan, vroeg om een waterdichte variant. In 2012 werd het assortiment dan ook uitgebreid naar kinderregenkleding en in de winter skikleding. Voor elk seizoen de juiste buitenspeelkleding! Getest door mijn eigen kinderen... geloof me dat hebben we gedaan.

Specialist in buitenkleding

Wie had toen kunnen denken dat ik me met Chick-a-dees ontwikkelde tot een specialist op gebied van buitenkleding?

Een adviseur en gesprekspartner voor professionals in de kinderopvang. Want welke buitenkleding is nou geschikt voor welk doel? Hoe waterdicht is 5.000 of 10.000 waterkolom? Kan in dat regenpak wel gekropen worden? Ik kan het je vertellen! Via de chatfunctie op de website, e-mail, telefoon en ook bezoek ter plekke aan kinderopvang organisaties probeer ik mijn klanten zo goed mogelijk te informeren en adviseren over de juiste buitenkleding. Zo kan online winkelen dus ook: persoonlijk en met aandacht. Maar daar hoort ook een gezicht bij. Hierover later meer.

Professionalisering

Met professionalisering kwam ook een nieuw logo (via DesignByElja)en later een bedrijfsruimte in Boskoop. De opstart van Chick-a-dees was namelijk vanuit huis en deed ik naast mijn part-time baan. Chick-a-dees groeide, zo ook mijn voorraad en dat paste niet meer in mijn bijkeuken en logeerkamer. 

Met de gedachte dat als ik 100% aandacht kon besteden aan mijn bedrijf, de omzet zou stijgen en ik mezelf een salaris kon betalen, heb ik mijn vaste baan opgezegd. Binnen twee maanden kwam er een bedrijfsruimte vrij in de buurt en ging ik aan de slag.

Gelukkig kon ik de huur delen met buurtgenoot en mede onderneemster Anne-Monique van Frommotoyou. Wat heerlijk om met elkaar te kunnen sparren over ondernemen, e-commerce, marketing en nog veel meer. 

Buitenkleding én buitenspelen

Naast buitenkleding werd me ook vaak gevraagd of ik geen buitenspeelgoed had. Op dat moment stopte de webwinkel Rode Appelwangetjes ermee, en kocht ik de voorraad buitenspeelgoed op en breidde het assortiment uit. Spelen en ontdekken was de achterliggende gedachte.

Het assortiment werd uitgebreid met speelgoed met een verhaal. Zo wordt (buiten)spelen automatisch ontdekken en leren en geven we onze kinderen een mooie start in het leven. Liefst op een duurzame manier, met een hart voor de natuur en toekomstige generaties. Mijn collectie met duurzaam en ecologisch speelgoed wordt dan ook steeds groter en ook op het gebied van buitenkleding komen er steeds meer producten met een ecologische en duurzame inslag. Nieuw dit seizoen is een ruime collectie buitenkleding die gemaakt is van gerecyclede petflessen. 

Ontwikkelingen en verduurzaming

Deze kant wil ik dan ook steeds meer op gaan. Kinderen zijn de toekomst, zorgen voor het milieu en klimaatverandering zijn er. 

Ook bij de inkoop van (nieuwe) producten kijk ik naar de wijze van productie, gebruik van schadelijke stoffen, transport & logistiek, hergebruik en certificering. Zo wordt Chick-a-dees stapje voor stapje duurzamer.

Afgelopen jaar

Het is een understatement om te zeggen dat 2020 en 2021 onrustig zijn geweest. Hopelijk komen we straks in wat rustiger vaarwater. Worden restricties opgeheven en kunnen we weer wat meer er op uit en wellicht weer op vakantie zonder na te hoeven denken aan allerlei restricties. 

Mijn winkel is in ieder geval gevuld met producten om er op uit te gaan. Regenkleding, maar ook beachwear, speelgoed voor op het strand of de zandbak en altijd blogs met tips om op avontuur te gaan met je kind(eren).

Over mij

Je hebt het vast gezien in mijn nieuwsbrief of op een van mijn social media kanalen, een foto van mij. Ik ben het gezicht achter Chick-a-dees. Na 10 jaar vond ik het tijd om mezelf toch eens wat vaker te laten zien en niet meer zo anoniem te zijn. Als je een bestelling doet, wordt deze door mij persoonlijk afgehandeld en ingepakt. Heb je advies nodig bij de aanschaf van producten op mijn website, dan kun je me altijd bellen of mailen. Al je vragen worden eerlijk beantwoord en je krijgt eerlijk advies. Zo wordt het anonieme webwinkelen tòch persoonlijk. ⠀

Begin maart heb ik de winkel helaas noodgedwongen moeten 'sluiten'. Bestellen kon, maar de levertijd was wat langer. Een paar weken geleden brak ik namelijk mijn pols bij het schaatsen en het is niet helemaal goed gegaan met het herstel. Begin maart ben ik geopereerd en is er een plaat geplaatst. Gelukkig worden alle bestellingen nu weer normaal afgehandeld en verzonden. Grote hulp hierbij is stagiair Chris. (In mijn blog meer over hem).

Helaas duurt het herstel van mijn gebroken pols een aantal weken waardoor mijn atelier voor bedrukkingen voorlopig gesloten is tot in ieder geval 1 april. Alle bestellingen zonder bedrukking worden over het algemeen binnen 24 uur verzonden. Dat is mooi want de lentecollectie komt er aan! Het wordt weer druk de komende weken met heel veel nieuwe en prachtige duurzame producten.⠀Blijf je graag op de hoogte, volg me op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website.

Aanbieding

Als actie om dit te vieren hebben we een actie voor stapelkorting. Twee kinderoveralls voor € 39.95. 

Daarbij ontvang je ook nog een fijn cadeautje voor je tuin, balkon of vensterbank.

Bedankt!

Voor nu wil ik iedereen bedanken, als eerste mijn partner Marco die mij stimuleerde om mijn idee uit te werken tot een heus bedrijf. Hij is en blijft mijn rots, vraagbaak en (sparring) partner en vader van onze twee prachtige dochters. Marianne van Perswinkel Communicatie die me zeker in de begintijd enorm veel heeft betekend voor mijn naamsbekendheid, mijn leveranciers in binnen en buitenland en uiteraard jij, mijn klant! 

Ik hoop dat ik jou als klant nog vele jaren kan voorzien van de juiste kleding of speelgoed om lekker buiten te spelen. De ervaring leert dat vele klanten 'hooked' zijn. Dat zie ik terug in herhaalbestellingen, doorverwijzingen en reacties en tags op social media.

Uiteraard wordt loyaliteit beloond met een loyaliteitskorting. Hoe dat werkt lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)
    31 / Jan / 2024

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)

  • Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes
    14 / Nov / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes

  • Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië
    19 / Oct / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië

  • 9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino)  wol
    04 / Sep / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino) wol

  • Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst

  • 5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer

  • 10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België

  • Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië
    30 / Jun / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië

  • De belangrijkste zaken om in te pakken voor een schoolreisje
    27 / Jun / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    De belangrijkste zaken om in te pakken voor een schoolreisje

  • De 20 leukste dingen om te doen als het warm is
    12 / Jun / 2023

    Misan Keller - 12 / Mar / 2021

    De 20 leukste dingen om te doen als het warm is

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Chick-a-dees.nl 4.61 / 5 - 1548 Reviews @ Yotpo
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »