Blog

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober a.s. is het de Dag van de Duurzaamheid. Dat ik met chick-a-dees al een tijdje duurzaam bezig bent weet je misschien al wel maar toch willen we je deze week wat meer laten weten over de duurzame buitenkleding van chick-a-dees, de duurzame alternatieven voor wegwerp plastic en een kijkje achter de schermen bij Chick-a-dees. Lees je mee ?

Appelplukdag 2018

Appelplukdag 2018

Het oogstseizoen is weer aangebroken en wat is het leuk om er samen met jouw kind(eren) op uit te trekken en hen te laten kennis maken met alles wat de natuur ons nu geeft. Samen appels (en peren) plukken is ontzettend leuk. Aanstaande zaterdag is het landelijke Appelplukdag en daar besteden we graag extra aandacht aan!

Online moestuin cursus voor kinderern

Online moestuin cursus voor kinderern

Wie in kinderen wil investeren, zorgt voor een moestuin. De lessen die ze hier leren zijn waardevol voor de rest van hun leven.

Elke school of kinderopvangorganisatie heeft wel een plekje over waar een moestuintje kan komen. Voor onze cursus is zo’n 20 vierkante meter genoeg.

Veel geld hoeft de moestuin niet te kosten. Natuurlijk kun je investeren in een arsenaal aan tuingereedschap, maar dat kun je ook lenen van ouders of buren. Verder heb je wat zaad, plantjes en compost nodig. En natuurlijk enthousiaste kinderen en begeleiders!