Blog

Online moestuin cursus voor kinderern

Online moestuin cursus voor kinderern

Wie in kinderen wil investeren, zorgt voor een moestuin. De lessen die ze hier leren zijn waardevol voor de rest van hun leven.

Elke school of kinderopvangorganisatie heeft wel een plekje over waar een moestuintje kan komen. Voor onze cursus is zo’n 20 vierkante meter genoeg.

Veel geld hoeft de moestuin niet te kosten. Natuurlijk kun je investeren in een arsenaal aan tuingereedschap, maar dat kun je ook lenen van ouders of buren. Verder heb je wat zaad, plantjes en compost nodig. En natuurlijk enthousiaste kinderen en begeleiders!

ForestKids : waar kopen zij deze buitenspeelkleding?

ForestKids : waar kopen zij deze buitenspeelkleding?

Forest Kids Early learning in Canada is een zgn Forest School: kinderopvang buiten, in het bos. Op hun Facebook pagina komen de meest geweldige filmpjes voorbij van spelende kinderen die los gaan in modder en regenplassen en zelfs heerlijk buiten slapen. Opvang in de buitenlucht: daar hoort speciale buitenspeelkleding bij. Van dat soort dat écht tegen een stootje kan. Gelukkig hoef je niet helemaal naar de andere kant van de wereld om dit soort kleding aan te schaffen. Dat kan gewoon bij Chick-a-dees.nl