5 tips om jouw kind warm te houden in de winter

5 tips om jouw kind warm te houden in de winter

Niets houdt kinderen tegen om te spelen en ontdekken, toch? Ook niet in de koudere maanden van het jaar, slecht weer bestaat niet zeg ik altijd. Alles is op te lossen met goede kleding en slimme tips. Ik maakte een top 5 voor je.

Tip 1: gebruik laagjes

Al naar gelang het weer, en de temperatuur buiten kun je het aantal laagjes dat je draagt variëren. De eerste laag is een laag die je op de huid draagt, dat kan een hemd zijn of thermo ondergoed.

De laatste laag zorgt voor bescherming tegen wind en regen/vocht. Kies hier dus voor een buitenlaag die zowel wind als vocht/regen tegen houdt.

 

thermoset celavi


Een tweede tussenlaag of lagen, al naar gelang de kou, is er om het lichaam warm te houden. Kies hiervoor dus een lekkere warme (thermo) laag, deze kan ook verwerkt zijn in de buitenste laag. Een mooi voorbeeld van kleding welke zowel als extra laag én als buitenlaag gebruikt kan worden zijn de thermo overalls en thermo sets van Celavi.

 

Tip 2: droog blijven

Het is een zgn. inkopper. Maar het is echt waar: als je kleding droog blijft, blijf je langer warm. Vocht en nattigheid zorgt voor afkoeling en dat is iets wat je niet wilt. Dat betekent niet alleen droog blijven door een waterdichte laag aan de buitenkant maar denk ook eens aan bijvoorbeeld vocht vanuit het lichaam zelf. Een goed idee is om ademende kleding te gebruiken, een teveel aan vocht wordt dan afgevoerd.

Er zijn steeds meer technieken om kleding ademend te maken, de techniek hiervoor ontwikkelt zich steeds meer. Er is ook buitenkleding welke de ademende kenmerken combineert met een water- en winddichte stof.

 

Tip 3 : warme voeten

Veel kinderen hebben in de herfst en winter ook hun regenlaarzen aan. Hartstikke goed, want zo blijven de voeten lekker droog (tip 2) . Nadeel is wel dat regenlaarsjes niet warm zijn, ze zijn ronduit ijskoud.  Dikke sokken kunnen een oplossing zijn, maar uiteindelijk krijg je kind ook hierin koude voeten.

Met koude voeten krijg je het snel weer koud, warm houden dus. Gebruik bijvoorbeeld laarssokken. Er zijn meerdere soorten laarssokken. Fleece laarssokken, die lang zijn en korte laarssokken of sockets. Beiden trek je aan over je eigen sokken heen en houden de voeten comfortabel warm.

Voor de allerkleinsten heb ik fleece gevoerde regenslofjes in het assortiment. Perfect voor kleine kruipers, ook in de sneeuw! 

 

Tip 4: warme handen

Is het erg koud dan zijn warme handen een must. Wanten zijn dan vaak beter dan handschoenen, bij handschoenen zitten de vingers individueel 'verpakt'. Mijn ervaring is dat kleine handjes toch echt beter en langer warm blijven als ze lekker met elkaar in een wantje zitten.

Handenwarmers zijn een extra luxe: heerlijk warm en elke keer opnieuw weer te gebruiken. De handwarmer kun je in de wantjes stoppen. Je kunt ook even je blote handen in je jaszak stoppen, waar je zo'n praktische handenwarmer in hebt zitten.

 

Tip 5: bescherm het hoofd

Via het hoofd wordt er snel veel warmte verloren. Zorg dus voor een lekkere warme muts of een jas of pak met een capuchon. Het beschermt tegen de wind, kou en regen.

De capuchons van de merken welke ik in mijn assortiment heb sluiten mooi op het hoofd aan. Zo krijgt de wind geen kans deze van het hoofd van jouw kind te blazen.

 

Meer tips

 

Meer tips? Ik nodig je graag uit om deze te delen door een reactie achter te laten. Wie weet ontstaat er zo een top 10 samen met jouw tip(s)!

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden