• Specialist in buitenkleding | B2B voor KDV, school & BSO
  • Persoonlijk contact & advies | sinds 2011
  • snelle verzending| verzendkosten €6,95 (NL)

9.3uit 1548 reviews

Misan Keller - 28 / Apr / 2023

Kamperen met kinderen - 10 kampeertoppers

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk! Maar het kan ook een uitdaging zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, zéker als je gaat kamperen.

Kamperen met kinderen - 10 kampeertoppers
Blog

Ga je ook kamperen met jouw kind of kinderen, dan hoop ik dat mijn kampeertips helpen om een relaxte vakantie te hebben omdat je al een heel aantal zaken hebt 'getackeld'. 

Dit zijn mijn kampeertoppers

Of ze nou onmisbaar zijn of niet, ik vind ze (natuurlijk) fantastisch. Handig op de camping, leuk voor een dagtrip en ontzettend vermakelijk. Mijn kampeertoppers:

kamperen met kinderen; mijn kampeertoppers

Van links naar rechts:

  • Regenoveralls: sterk tegen nattigheid en zéér slijtvast. Handig bij ochtendgloren en nat gras en ideaal tijdens een regenbui. Vooral bij kleine kinderen is een pak uit één stuk erg praktisch. In stappen, armen er in, dichtristen en klaar! Waterdicht, ademend (geen gezweet) en jouw kind is klaar voor het buitenleven. Regenkleding is sowieso heel erg veelzijdig en niet alleen handig bij regen. Ik schreef een blog, wat je allemaal kunt doen met regenkleding aan. 
  • Speurpoep en andere spannende sporen. Een ontzettend leuk geschreven boek welke je mee kan nemen als je de natuur in gaat. Samen met je kind ga je op zoek naar sporen die verschillende dieren en insecten achter laten. 
  • Campinglamp met kampvuurlamp én leeslamp Deze práchtige lamp in retro stijl geeft in twee standen diverse effecten. Eentje als normale lamp én eentje waardoor het lijkt alsof er een gezellig haardvuurtje brand. Ontzettend leuk om cadeau te doen. 
  • Kinderoverall Altijd handig, beschermt tegen vuil en slijtage. Valt lekker op bijvoorbeeld in een drukke speeltuin of op het boerenerf. 
  • Zaklampen en insectenpotjes  altijd leuk om te geven en op onderzoek uit te gaan. 
  • Multi karabijnhaak  multifunctioneel en altijd handig om bij je te hebben. 
  • Verrekijker altijd bij de hand 
  • Vuurstarter zonder lucifers of een aansteker proberen zelf een kampvuur te maken. Het gaat je vast lukken!
  • Survival armband De survival armband bestaat o.a. uit een kompas. Wat er verder in zit....het is een verassing, maar kijk goed. 
  • Takkenschiller of eerste zakmes Maak een pijl en boog, een lans of ontdoe takken van de boombast. 

Betrek de kinderen bij de plannen rond de vakantie

De meeste kinderen hoeven niet overtuigd te worden om te gaan kamperen. Het is heel leuk om samen plannen te maken. Haal kaarten tevoorschijn, praat over vorige vakanties en waar je bent geweest en waar jullie heen zouden willen. Heb voorpret en zet alvast de tent op in de tuin of in de kamer en laat kinderen lekker in de tent spelen of slapen. 

Ik laat mijn kinderen altijd een eigen rugzak inpakken voor op de achterbank. Met hun favoriete knuffel(s), een dekentje of spelletjes e.d. Geef ze een aantal dagen voor vertrek de rugzak en laat je kind rustig nadenken over wat hij/zij mee wil nemen en wat belangrijk is. Het aantal spullen dat ze mee kunnen nemen moet in de rugzak passen, zo hou je de aantal spullen op de achterbank onder controle ;-). Bij het inpakken van de snacks en drinken voor onderweg kun je je kind(eren) een favoriete snack laten kiezen om mee te nemen. 
 

waterwow boekje

'We zijn er bijna, we zijn er bijna.. maar nog niet helemaal.'

Ik herinner me nog de zomer dat we net 10 kilometer op weg waren toen mijn dochter vanuit de achterbank riep  'zijn we er al' ?!  Vijf jaar oud en geen benul van afstanden of tijd.'Dat zal je nog vaak horen tijdens de rit. Ondanks alle spelletjes, boeken of het zoveelste spelletje op jouw telefoon. Om de kinderen te betrekken bij de reis kun je de steden/wegen op een lijstje zetten waar je langs moet en dan afvinken als je er langs bent gereden. Dat werkt alleen als ze al kunnen lezen. Een groot succes vonden wij altijd auto bingo. Vaak gratis te downloaden, bijvoorbeeld via de ANWB. Ook op mijn Pinterest board met vakantietips vind je er een heel aantal terug. 

Ook leuk en tijdverdrijvend zijn de waterkleurboekjes van Water WOW. Zeker voor jongere kinderen. Het enige dat je nodig hebt is water in een speciale pen. Zodra het water uit de pen in contact komt met het kleurboekje ontstaan de mooiste kleuren. Zodra droog verdwijnt de kleur weer, eindeloos kleuren dus. Dat kan ook op de achterbank, het geeft niet af en is alleen een beetje water. Er zijn diverse uitvoeringen zoals de zee, safari en boerderij. 

Jonge kinderen hebben geen besef van tijden en afstanden. Er is weinig wat je kan doen behalve wat vaker stoppen om de benen te strekken en accepteren dat je de vraag 'zijn we er al' nog heel vaak zult horen.  

Betrek je kind bij het opzetten van de tent of plaatsen van de caravan


Geef je kind(eren) een klusje, of klusjes die ze makkelijk aan kunnen. Bijvoorbeeld het neerzetten van tafels en stoelen. Maak het niet te moeilijk want dat kan voor frustratie zorgen bij je kin en uiteindelijk jou. Stem het helpen af op hun niveau en capaciteiten. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen helpen de tentstokken in de stof te laten glijden. Andere gemakkelijke taken om toe te wijzen: slaapzakken uit spullenzakken trekken (voor de peuters), matrassen opblazen, aanmaakhout verzamelen (waar toegestaan) dat soort zaken.

Neem iets mee voor als het weer slechter wordt. 

Uiteraard heb je wind- en waterdichte buitenkleding mee zodat voorbereid bent op alle soorten weer. Softshell pakken, broeken en jacks zijn bijvoorbeeld ideaal. Buitenspelen kan altijd maar als het echt de hele dag regent, het koud is of als er veel wind is, is het fijn om je kind bezig te kunnen houden. Boeken, kleurboeken en spelletjes zijn goed om achter de hand te houden. Of maak plannen voor als het wel weer lekker is om naar buiten te gaan. 

Op avontuur: wat neem je mee?

Ga je op avontuur? Laat je kind zelf een plunjezak of rugzak vullen met handige zaken zoals een zaklamp of hoofdlamp. Voordeel van het laatste is dat je je handen vrij hebt, de lamp zit tenslotte op je hoofd. Ook handig bij het lezen 's avonds. Als je buiten bent krijg je sneller dorst en trek. Neem een waterfles mee en iets om te snacken. Vergeet ook geen zakdoeken, een zonnebril en zonnebrand in de zomer.

Het betrekken van je kind bij het inpakken van hun tochtje is goed om ze geïnteresseerd te rijgen in jullie avontuur en een beetje verantwoordelijkheid te nemen. Uiteraard help je altijd en controleer je de rugzak.  

De juiste (buiten) kleding 

Neem genoeg (buiten)kleding mee, en extra voor ongelukjes en veranderend weer. De beste tip is altijd: draag laagjes.

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)
    31 / Jan / 2024

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)

  • Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes
    14 / Nov / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes

  • Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië
    19 / Oct / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië

  • 9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino)  wol
    04 / Sep / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino) wol

  • Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst

  • 5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer

  • 10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België

  • Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië
    30 / Jun / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië

  • De belangrijkste zaken om in te pakken voor een schoolreisje
    27 / Jun / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    De belangrijkste zaken om in te pakken voor een schoolreisje

  • De 20 leukste dingen om te doen als het warm is
    12 / Jun / 2023

    Misan Keller - 28 / Apr / 2023

    De 20 leukste dingen om te doen als het warm is

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Chick-a-dees.nl 4.61 / 5 - 1548 Reviews @ Yotpo
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »