• Specialist in buitenkleding | B2B voor KDV, school & BSO
  • Persoonlijk contact & advies | sinds 2011
  • snelle verzending| verzendkosten €5,95 (NL)

9.3uit 1548 reviews

Misan Keller - 07 / Oct / 2019

FAQ- Nieuwe Drink in the Box

De 'nieuwe' drinkpakjes van Drink in the Box zijn weer heel anders dan de vorige pakjes. Gemene deler is het gemak, de uitstraling en de kwaliteit van deze pakjes. In mijn eerdere blog legde ik al uit wat de verschillen zijn met de vorige versie van de pakjes. Nu ga ik dieper in op het vullen en schoonmaken en andere handige feitjes als je Drink in the Box gebruikt.

FAQ- Nieuwe Drink in the Box
Blog

Hoe lekvrij is Drink in the Box (DITB)?

DIB is ontworpen om lek- en spuitvrij te zijn wanneer het deksel dicht is. Wanneer het deksel open is, staan het rietje en het kleine luchtgaatje in de deksel open, dus als het dan omgaat, kan het een beetje lekken, dat is normaal. DIB is niet ontworpen om waterdicht te zijn wanneer het deksel open staat. 

Zorg ervoor dat u een zachte klik hoort bij het sluiten om er zeker van te zijn dat het gesloten is en niet zal lekken. Het deksel heeft zowel aan de voor- als aan de achterkant een sluiting. Hetzelfde geldt voor het klepje, bovenop de deksel. 

 

Voor welke leeftijd wordt DIB aanbevolen? Voor 3 tot 93 jaar ;-) Het zijn ook heel praktische drinkpakjes voor volwassenen en ouderen met mobilitietsproblemen. Het ligt fijn in de hand is is gemakkelijk te openen en sluiten.

Hoe open ik de bovenkant van mijn DIB? De bovenkant van de Drink in the Box is zo ontworpen dat hij strak dicht kan met de waterdichte siliconen afsluiting. Om te openen, drukt u op de knop met de pijl aan de achterzijde, en drukt u de deksel schuin naar boven. De bovenkant zal loskomen.

Om te drinken druk je op de witte knop op de voorzijde en het klepje gaat open.

Hoe zet ik de bovenkant er weer op? Het drinkpakje heeft twee uitsparingen aan de bovenzijde waarop precies de deksel past. Het geeft niet of je het linksomj of rechtsom doet, hij past altijd. Je kunt de deksel erop duwen met het klepje dicht. Vul tot maximaal de vullijn die op het onderste gedeelte staat en duw langzaam naar beneden. De vullijn staat op beide (smalle) kanten van het drinkpakje.

Kan ik mijn kinderen DIB mee naar bed geven? DIB kan mee naar bed worden gegeven maar er kan niet liggend uit worden gedronken omdat DIB rechtop moet staan om het luchtgat open te houden. Als u de deksel opent en kantelt, kan er vloeistof uit het rietje komen, omdat het is geopend.

Kan DIB in de vaatwasser? DIB is gemaakt van TRITANTM en kan alleen op de BOVENSTE PLANK van de vaatwasser worden gezet. Omdat het verwarmingselement van vaatwassers erg heet wordt, kan DIB (net als andere plastic producten) smelten als deze op de onderste plank wordt geplaatst. Dat valt niet onder de garantie.

Kan ik DIB uitkoken? DIB kan niet worden uitgekookt en/of schoongemaakt in een stoomreiniger voor babyflesjes, omdat deze uitzonderlijk heet wordt en uw DIB zal vervormen / laten smelten.

Kunnen er hete dranken in de DIB, zoals thee of pap? DIB is geschikt voor warme / lauwe dranken maar niet voor hete / kokende dranken. Het materiaal van DIB, Tritan, kan nl. vervormen bij hoge temperaturen. En het drinken van hete (kokende) dranken door een rietje kan brandwonden veroorzaken.

Kan ik drank in mijn Drink in the Box laten zitten?
Zeker, in een koude koelkast wordt de drank goed bewaard. We raden u AF om sap-resten in een DIB te laten zitten buiten de koelkast, omdat de suiker in de sap, de bacteriën die in de lucht zweven en warme temperaturen de groei van schimmel kunnen bevorderen. Wij raden u sterk aan uw DIB dagelijks af te wassen, na elk gebruik, om het schoon en klaar voor gebruik te houden!

Kan ik mijn Drink in the Box invriezen?
We raden af uw Drink in the Box in de vriezer te leggen. Vloeistoffen zetten uit in de vriezer en kunnen DIB beschadigen of vervormen waardoor het kan gaan lekken als het ontdooit. Als de inhoud bevroren is, past bovendien het rietje niet! Daarom hebben wij Ice on the Box ontwikkeld, een herbruikbare ice pack, die uw DIB ook koud houdt!

Ik ben mijn rietje verloren, wat kan ik doen? U kunt ons pakket met vervangende onderdelen aanschaffen voor Drink in the Box. Hierin zitten 2x drie rietjes voor beide formaten. Een siliconen afdichtring en een mondstuk.

Mijn dop is kapot of verloren, wat kan ik doen? Gelukkig zijn er reserve doppen/deksels  verkrijgbaar voor Drink in the Box. Niet alleen voor als hij kwijt is maar zeker om de leukste combinaties te maken van kleuren doppen/deksels met drinkpakjes. Heb je een kind dat het mondstuk van Drink in the Box heeft kapot gekauwd bijvoorbeeld of is het mondstuk of de afsluitring toe aan vervanging? Er zijn reserve onderdelen verkrijgbaar hiervoor. Deze vind je hier terug. 

Hoe gaat Drink in the Box de suikerinname van mijn kind verminderen? Dit is gemakkelijk en LEUK om te doen! Verdun bijvoorbeeld fruitsap met water en u zult al suiker verminderen. Vergroot het percentage water steeds meer totdat u alleen nog maar water en wat vers gesneden fruit of bessen gebruikt en dan hebben ze een leuke snack wanneer het water op is!

Kan ik met een markeerstift schrijven op de DIB van mijn kind? Ja, dat kan. Hiervoor hebben we Scribble on the Box gemaakt, waarmee uw kind met 4 uitwisbare krijtjes kan tekenen en dit weer kan uitvegen. Scribble heeft 8 vinyllabels die elk zelfs weken lang mee gaan in de vaatwasser!

Hoe kan ik mijn kind meer water laten drinken? Veel ouders zetten 4 of 6 DIB’s met water en bessen in de koelkast, zodat er altijd een leuk, gezond drankje klaarstaat om te pakken en mee te nemen!

Is DIB goed voor feestjes? Ja. Gebruik ze om mee te geven als traktaties nadat de kinderen er tijdens het feestje uit hebben gedronken!

Is DIB veilig? Ja. DIB is gemaakt van BPA-, BPS- en ftalaatvrij materiaal genaamd TRITAN™. Het is voor het eerst dat dit Amerikaanse materiaal intensief wordt gebruikt door fabrikanten van betere huishoudproducten en van medische producten. Tritan™ is duurzaam, vaatwasbestendig (alleen op de bovenste plank) en zonder kunstmatige bestanddelen voor de drank die u en uw gezin drinken.

Help mijn DITB lekt! Wat nu? Gelukkig is dat meestal snel te verhelpen door een aantal zaken te (dubbel)checken:

  • Heeft u het siliconen seal gecontroleerd op juiste plaatsing? Het zou overal goed moeten aansluiten. U kunt om helemaal zeker te zijn ook het siliconen seal van de deksel halen en opnieuw plaatsen.
  • Het is ook belangrijk om alle afdichtingen te controleren net als het mondstuk en de onderzijde van de deksel. Hier kunnen ook wel eens restjes sap oid zitten. Zorg dat alles goed schoon is.
  • Is de deksel op een juiste manier dicht gedaan met de dubbele sluiting  en heeft het klepje een klik bij het sluiten gegeven?
  • Het mondstuk van de deksel heeft aan de onderzijde twee openingen. Eentje om het rietje in te plaatsen en de andere opening moet in de juiste plek in het deksel. Zijn zij beiden goed aangesloten?

deksel drink in the box

  • Heeft u koolzuurhoudende dranken gebruikt? Een drank als dubbel fris is bijvoorbeeld koolzuurhoudend, als is het weinig maar dit kan door opbouw van druk, problemen geven.
  • Is de DITB tot het maatstreepje gevuld of daarboven?
  • Kan het zijn dat door gebruik van de tas, of hard neerzetten de deksel is open gegaan waardoor er een open verbinding is ontstaan en daardoor lekkage?

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • 10 tips voor (moes)tuinieren met je kind
    30 / Mar / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    10 tips voor (moes)tuinieren met je kind

  • Waarom een kinderoverall aanschaffen?
    25 / Mar / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Waarom een kinderoverall aanschaffen?

  • Plassen stampen: 5 manieren om kleine voetjes droog te houden
    12 / Mar / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Plassen stampen: 5 manieren om kleine voetjes droog te houden

  • 10 dingen om te doen in de voorjaarsvakantie
    31 / Jan / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    10 dingen om te doen in de voorjaarsvakantie

  • Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)
    31 / Jan / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)

  • Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes
    14 / Nov / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes

  • Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië
    19 / Oct / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië

  • 9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino)  wol
    04 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino) wol

  • Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst

  • 5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2019

    5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Chick-a-dees.nl 4.61 / 5 - 1548 Reviews @ Yotpo
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »