• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ducksday buitenkleding (10)

Merken
Eigenschappen
Kleur

Ducksday maakt duurzame regen- en winterkleding voor kinderen t/m maat 116. Kinderkleding met Oeko-tex 100 certificaat. 

Alle producten uit de collecties zijn Oekotex gecertificeerd en bevatten dus geen schadelijke bestanddelen. Ook werkt Ducksday sinds dit 2018 met Bionic Finish Eco®, een ecologische finish die de winter- en regencollectie waterdicht maakt (10 000mm). Bovendien zijn beide collecties ademend (5000) en winddicht en hecht Ducksday heel veel belang aan kwaliteit en comfort. 


De regencollectie is afgewerkt met waterdichte ritsen en getapete naden en onze wintercollectie is gevoerd met hoge kwaliteit padding (waardoor je de collectie tot -25° C kan dragen). Hoofdmateriaal is Polyester, we hopen in de toekomst ook met gerecycleerd polyester te kunnen werken en zo oude, afgedragen regenpakken om te vormen tot nieuwe! We werken in beide collecties ook met 3M reflectoren, de beste kwaliteit voor een verhoogde zichtbaarheid in het verkeer!

De zomercollectie uit lycra heeft een UV-werende factor van 50+, de hoogst beschermende factor, om de tere kinderhuid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. De collectie bevat zwempakjes, t-shirts, broekjes, zonnehoedjes, ....

De productie van de collectie gebeurt in China, in goede omstandigheden, tegen een eerlijke verloning en zeker geen kinderarbeid(!). Daar beschikken ze namelijk over de beste kennis van outdoor-kleding. Ducksday heeft dagelijks telefonisch contact met deze producent en gaat zo vaak als mogelijk een kijkje nemen. Ze zijn ook op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen voor het transport: zo kwam een deel van de Ducksday collectie dit jaar met de trein van China!

 Ducksday duurzame buitenkleding

Lees meer
Toon 1 - 10 van 10