Pimp je overall met STUDS!

Pimp je overall met STUDS!

In deze blog #pimpjeoverall vertellen we je hoe je je overall kunt versieren met studs. Je kunt een aantal studs toevoegen als accent maar ook heel veel studs gebruiken op je overall en hem zo precies maken zoals jij wilt.

Het is helemaal in momenteel: kleding met studs, maar wat is het duur! Het leuke is dat je studs ook gewoon los kunt kopen en heel eenvoudig zelf op kleding kunt aanbrengen. De moeilijkheidsgraad valt echt heel erg mee. Met een beetje fantasie óf een goed voorbeeld maak jij deze kekke overall zo na.Studs op je overall

Benodigheden

 

  • studs
  • (zwarte) overall van chick-a-dees
  • theelepeltje of kleinje schroevendraaier
  • een ontwerp/ idee

Het ontwerp

Om te bepalen waar je deze plaatst is het goed om de overall eerst aan te doen en te kijken hoe deze valt en waar je de studs wilt plaasen. Bij deze overall hebben we gekozen voor 3 rijen van 8 studs op de schouders en een accent van 10 studs op de broekzak.

Studs


Wij hebben hier de piramide vormige studs gebruikt, maar er zijn heel veel soorten studs en wijzes waarop je deze vastmaakt. De toepassing zit 'm in de dikte van de stof. Voor deze zwarte overall kun je de studs gebruiken met tandjes.

Aan de slag


Je bepaalt de plaats van de studs aan de hand van je ontwerp of je idee en drukt de stud met de tandjes naar beneden door de stof van de overall. Aan de binnenkant van je overall vouw je de tandjes terug. Dat kan met iets hards zoals de achterkant van een theelepeltje of als je dat fijner vind een kleine schroeverdraaier.

Is de plaats van de stud niet helemaal naar je zin, dan buig je de tandjes gewoon weer terug, haal je de stud er uit en begin je overnieuw. Het is dus véél minder eng dan je wellicht denkt.


Gewoon beginnen, het wordt vast heel gaaf!

Veel succes!TIP: heb je een ingewikkeld patroon, gebruik dan schilderstape om rechte lijnen te bepalen. Je kunt dan de studs langs deze lijn aanbrengen. Zijn de studs geplaatst dan trek je de schilderstape er zó weer vanaf.


Tip voor de studs: wij kochten ze online bij studs.nl  ze zijn ook verkrijgbaar in zilver en ik heb ze zelfs in roze gespot!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden