Levensreddende zwemles voor baby

Levensreddende zwemles voor baby

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind verliezen door verdrinking. De ouders van Josie June verloren eerder hun zoon Jake door verdrinking. Om hun dochter te beschermen heeft zij met 6 maanden oud een drieweekse cursus gevolgd om als zij in het water valt op haar rug te gaan drijven en vooral rustig te blijven.

Wie de video hieronder ziet zal in eerste instantie schrikken, een baby van een half jaar zit op een trapje in het zwembad en valt voorover het water in. 

Gelukkig voor Josie June weet zij exact wat ze moet doen; op haar rug draaien en blijven drijven. Ik vind het ongelooflijk om te zien dat dit mogelijk is na een cursus van slechts 3 weken.  


De ouders van Josie verloren hun zoon Jake aan verdrinking en hebben een stichting opgericht om te voorkomen dat nog meer erg jonge kinderen verdrinken. Met voorlichting, preventie tips en hulp bij het betalen van zwemlessen als ouders zich dit niet kunnen verooloven.

Helaas ben ik deze speciale ISR (infant self rescue) zwemlessen of drijflessen voor baby's nog niet tegen gekomen in Nederland. Wie weet waar deze lessen worden gegeven vragen we om hieronder te reageren. 


Hun verhaal is te lezen op de website Live Like Jake:

Home - Live Like Jake Foundation | Bringing Awareness to Drowning Prevention

Reacties

 1. Misan keller Misan keller

  Hartelijk dank voor uw reactie. Nee helaas weet ik dit niet. Navraag bij bestaande zwemscholen die het wel aanbieden werkt nog wel eens. Zij weten vaak wel wie dit nog meer aanbieden.

 2. Misan keller Misan keller

  Hartelijk dank voor uw reactie. Nee helaas weet ik dit niet. Navraag bij bestaande zwemscholen die het wel aanbieden werkt nog wel eens. Zij weten vaak wel wie dit nog meer aanbieden.

 3. Children of the Water Children of the Water

  Op maandag 18 februari start de eerste cursus in den haag: https://www.facebook.com/events/630547367385710/?ti=ia

 4. Hanneke Hanneke

  Hoi!

  Inmiddels zijn er 4 aanbieders in NL die deze selfrescue zwemlessen geven aan kinderen jonger dan 5 jaar!
  - Geboren Zwemmers in Nijmegen
  - Blijven Drijven in Haarlem
  - swim4survival in Amsterdam
  - Aquachild bij Kidslodge in Houten

  Mocht je vragen hebben, stel deze gerust!
  Mvg Hanneke Deen van Tol

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden