Bang om te vallen?

Bang om te vallen?

RTL nieuws kopte deze week " Botbreuken in de gymzaal. Geef kinderen les in vallen" De strekking van het verhaal was dat kinderen te weinig buiten komen, leren spelen én hoe ze moeten vallen.

We leven in een tijd waarin elektronica, computers, mobiele telefoons en en andere beeldschermen in ons leven zijn. Dat is de tijd en de ontwikkeling die gaande is en de wereld waarin we leven. Maar ook waarin onze (jonge) kinderen leven.

Motoriek

Uit onderzoek blijkt dat de motoriek bij kinderen achteruit is gegaan ten opzichte. Komt dat doordat we minder bewegen, spelen en al spelend leren hoe je moet bewegen, voorkomt dat je valt, of hoé je moet vallen?

Kinderen zouden ook bang zijn om te vallen. Hoe zou dat komen? Weten ze niet hoe ze moeten vallen en worden ze door ouders en verzorgers afgeremd?

Hoe vaak hoor ik niet in de speeltuin of het bos iemand roepen; 'pas op', 'kijk uit', 'je wordt vies', 'straks val je'. Ik hoor het me zelf ook vaak genoeg zeggen. Maar moeten we onze kinderen dat niet zelf laten ontdekken? En vrij laten spelen?  Interessant om daar eens over na te denken. ..


Hieronder het artikel van RTL Nieuws.


Botbreuken in de gymzaal: 'Geef kinderen les in vallen'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden