Uit je Eigen Stad, stadslandbouw in 010

Uit je Eigen Stad, stadslandbouw in 010

Vorige week hebben we weer een bezoek gebracht aan urban farming locatie Uitjeeigenstad in Rotterdam. Urban Farming of in beter Hollands: Stadslandbouw is helemaal hot! Over de hele wereld verrijzen in stedelijke gebieden heuse akkers. Van daktuinen in New York tot het beplanten van oude viaducten in Parijs. Metropool Rotterdam kon natuurlijk niet achterblijven.

UIT JE EIGEN STAD is een agrarisch bedrijf ín de stad op de grens van Rotterdam met Schiedam. Vlakbij metrostation Marconiplein en nu omgedoopt tot Marconistrip. Initiatiefnemers en stadsboeren Bas de Groot, Johan Bosman en Huibert de Leede hebben na 2 jaar voorbereiding een maand geleden de poorten geopend van hun stadsboerderij: UITJEEIGENSTAD.

Dit terrein van bijna drie voetbalvelden groot is helemaal op de schop gegaan, inclusief verse en veilige grond.De loodsen die op het terrein staan werden vroeger gebruikt voor de import en export van fruit. Vervoer geschiedde toen over het spoor. Waar vroeger nog de rails en spoorbielzen liggen, daar zijn nu velden met de heerlijkste groenten.  Er zijn tunnelkassen geplaatst om ook ’s winters echt verse groenten te kunnen oogsten. Je kunt er over de velden lopen en zien hoe er o.a. prei, worteltjes en boontjes groeien. De loodsen zijn getransformeerd tot o.a. een restaurant met open keuken waar de heerlijkste gerechten vandaan komen. Vanzelfsprekend met verse ingrediënten zo van eigen land. Aan de loods is een enorme kas gebouwd waar in de toekomst zelfs vis zal worden gekweekt.  

UITJEEIGENSTAD is ook erg leuk en leerzaam voor kinderen. Je kunt je kinderen laten zien waar groente vandaan komt. Dat worteltjes uit de grond komen en tomaten juist weer niet.
 
Er kan gespeeld worden in een zandbak én toen wij er waren konden de kinderen in het stro spelen. Regelmatig is er specifiek voor kinderen wat leuks te doen, of kunnen ze meedoen aan een workshop. Hou daarom zeker hun website in de gaten. 
 
Naast een restaurant waar je al dat lekkers kunt eten is er ook een winkel waar je alles zó vers van het land kunt kopen. Niet alleen groenten, ook honing, wijnen en meer lekkers uit de regio. 
 
Erg blij en trots zijn we dat in deze winkel binnenkort ook 'onze kinderoveralls' te verkijgen zijn. Vanzelfsprekend mét logo van stadsboerderij UITJEEIGENSTAD!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden