Citrus Zinger Vraag & Antwoord

Citrus Zinger Vraag & Antwoord

Een nieuw product; veel vragen. Heb je een Citrus Zinger van Zing Anything en heb je hier vragen over of overweeg je er één aan te schaffen, lees dan ons factsheet.

CITRUS ZINGER – vraag & antwoord

 

Hoeveel drankjes krijg ik van 1 keer persen met de Citrus Zinger?

Ongeveer twee. Probeer een beetje van het resterende vruchtvlees over te houden, voeg water toe en schud goed. Een truc om twee ‘gelijke’ vullingen te krijgen, is door de citrus de eerste keer deels en de tweede keer helemaal uit te persen.


Moet ik de citroen in de pers laten of eruit halen na persen?


De keuze is aan jou. De citroen zal extra smaak toevoegen maar als de citroen er lang in zit, kan de drank wat zuur / bitter smaken. Voeg in dat geval wat meer water toe. Ook kan citroen wat doffe aanslag achterlaten op de fles waardoor deze minder helder wordt. Dit is minder het geval bij limoen.


Kan ik ijsblokjes toevoegen aan de Citrus Zinger?


Ja. Verwijder de onderste opening met pers en voeg ijsblokjes toe. Plaats vervolgens de citruspers weer terug.

Moet ik de citrusvruchten voor gebruik wassen?


Wij raden aan om de (biologische) citrusvruchten voor gebruik te wassen om mogelijk stof, vuil of sporen van bestrijdingsmiddelen af te wassen.


Hebben fruitzuren effect op mijn tanden?


In lijn met het advies van de tandarts raden wij aan om de citrusdrank onderdeel te laten zijn van de 7 eet- en drinkmomenten per dag. Fruitzuren zijn beter dan frisdrank maar ook natuurlijke suikers kunnen tanden aantasten als ze de hele dag door worden genuttigd.


Hoe krijg ik evt. doffe aanslag weg op mijn Zinger?


Er zijn twee mogelijke redenen voor doffe aanslag: 1. Zing Anything heeft gemerkt dat vooral het gebruik van citroen (meer dan limoen en sinaasappel) de aanslag veroorzaakt. Citroen is eigenlijk het zuurste, limoen en sinaasappel zijn iets zachter; 2. type vaatwasmachine en frequentie vaatwassen versus met de hand afwassen.

Ons advies: de Zinger met de hand afwassen met een beetje soda (of afwasmiddel). De ervaring leert ons dat de aanslag vermindert tot verdwijnt na een aantal keren.Welke combinaties kan ik maken?


In de Citrus Zinger passen alle combinaties & eigen creaties met vooral citrusvruchten, waarvoor de Citrus Zinger voor is ontworpen. Denk aan citroen, limoen, kiwi, mandarijn, sinaasappel, grapefruit, nectarine, perzik en ook pruim kan. Alle vruchten die ‚ rond zijn en geperst kunnen worden’ eigenlijk. 
Basilicum en munt zijn lekkere kruiden bij citrusvruchten.

Je kunt ook gewone vruchten toevoegen in het bakje of de fles, zoals aardbeien, blauwe bessen, stukjes ananas e.d. Dat kan natuurlijk ook, waarbij die smaak wel iets lichter is door het niet persen ervan.


Zijn de Zingers vaatwasmachinebestendig?


Ja. Ons advies is om het bovenste rek van de vaatwasser te gebruiken. Met de hand wassen verdient onze voorkeur om de levensduur van het product te verlengen.


Moet ik de rubberen randen schoonmaken?


Ja. Verwijder en reinig de rubberen randen (boven- en onderin) regelmatig voor goede hygiene. Een tandenstoker kan worden gebruikt om te helpen bij het verwijderen maar zorg ervoor dat u ze in dezelfde positie terugplaatst om lekken te voorkomen. Hierbij een Engelse gebruiksaanwijzing om te helpen:

Gasket Removal Guide

Hoe plaats ik de rubberen ringen in de Zinger? (video)Hoe kan ik voorkomen dat een Zinger lekt? (video)


De Zing Anything flessen zijn anti-lek gemaakt met losse ringen om alles goed af te kunnen spoelen & voor goede hygiene. De lekkage komt waarschijnlijk door een scheefstand van een van de ringen (in de dop of onderin het bakje). Het is belangrijk dat deze goed worden bevestigd na reinigen: kijk voor het verwijderen goed wat de boven- en onderkant is van de ring en plaats deze op dezelfde wijze terug om lekken te voorkomen.


Het rietje lijkt te lang waardoor de Zinger moeilijk drinkt, hoe komt dat?

Zeer waarschijnlijk zit het rietje niet helemaal gedrukt tegen de dop bovenin. Daardoor is hij ‚langer’ onderin en drukt tegen de bodem van de pers waardoor drinken lastig wordt / alsof hij vacuum trekt. Het rietje is zo ontworpen / lang mogelijk gemaakt om zo veel mogelijk uit de fles te kunnen drinken; belangrijk dus dat u het rietje helemaal en goed aandrukt tegen de dop bovenin.

Waarom kan ik met het rietje niet alle inhoud opdrinken?

Het rietje is zo ontworpen dat het niet tegen de pers / maal aankomt onderin en daarom niet tot de bodem. Voor de laatste paar slokken kunt u de dop opendraaien en met de mond drinken; ook kunt u de fles een 2e x bijvullen met dezelfde ingrediënten en zo weer met het rietje drinken.


Zijn de Zingers BPA-vrij?

Alle Zing Anything flessen zijn BPA / Halogeen / EA en Phthalates vrij

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden