• Specialist in buitenkleding | B2B voor KDV, school & BSO
  • Persoonlijk contact & advies | sinds 2011
  • snelle verzending| verzendkosten €6,95 (NL)

9.3uit 1548 reviews

Misan Keller - 07 / Oct / 2018

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober a.s. is het de Dag van de Duurzaamheid. Dat ik met chick-a-dees al een tijdje duurzaam bezig bent weet je misschien al wel maar toch willen we je deze week wat meer laten weten over de duurzame buitenkleding van chick-a-dees, de duurzame alternatieven voor wegwerp plastic en een kijkje achter de schermen bij Chick-a-dees. Lees je mee ?

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid
Blog

Duurzame keuzes

Duurzame kinderregenkleding: met o.a. OEKO-Tex 100 certificaat, regenkleding van hergebruikte stoffen en regenkleding welke duurzaam geproduceerd is. Deze week breng ik ze extra onder de aandacht!

Welke duurzame regenkleding kies jij? Ga je voor de OEKO-Tex 100 kleding van Ducksday? Voor de gerecycleerde stoffen die zijn gebruikt in de ECOSPLASH serie van MP buitenkleding of ga je voor het vriendelijke Scandinavische merk Celavi

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Graag breng ik een aantal prachtige merken onder de aandacht welke zeker de moeite zijn om eens te bekijken! En omdat één dag véél te kort is maak ik er de Week van de Duurzaamheid van!

 

Celavi buitenkleding

Celavu duurzame buitenkledingDit Deense merk heb ik sinds een aantal jaren in mijn collectie. Door de vrolijke kleuren, slimme materialen en de hoge kwaliteit van dit merk worden de producten van Celavi steeds populairder in mijn winkel. Hun zgn. 'Code of Conduct is hier terug te vinden.

 

CeLaVi besteedt bijzondere aandacht aan het verminderen van de impact op het milieu. Dit is een continu proces, waarbij zij voortdurend hun verantwoordelijkheden en evalueren leveranciers. 

Celavi is er van overtuigd dat deze inspanningen de moeite waard zijn, en dat dit het juiste is voor het belang van zowel onze kinderen en in het belang van de wereld waarin we leven.

Een van hun speerpunten is ervoor te zorgen dat hun producten geen schadelijke kleurstoffen en chemicaliën bevatten. Zij benadrukken ook het belang van het niet gebruiken van nikkel of kleurstoffen die zware metalen in hun producten.

 

Ducksday buitenkleding

EcoTex Standaard Ducksday kleding

 

 

 

 

 


Ducksday is sinds oktober 2018 in een kleine collectie verkrijgbaar in mijn winkel. Ducksday is opgericht door Bettina, een Belgische mama die koos voor hippe, veelkleurige regenpakken mét Oeko Tex standaard! Met recht een ecologische collectie. Ik sta dan ook te popelen om de collectie uit te breiden! Meer over het merk Ducksday lees je hier

EcoSplash van MP Buitenkleding

Al vanaf de oprichting van Chick-a-dees heb ik het merk MP buitenkleding in het assortiment. Dat is niet voor niks: deze buitenkleding kan echt tegen een stootje en is daardoor uitermate geschikt voor gebruik bij (agrarische of groene) kinderopvang organisaties. Het gehele merk ik praktisch onverwoestbaar en alleen daarom al krijgt het van mij het predicaat duurzaam.

 

Met de EcoSplash serie doet MP buitenkleding daar nog een schepje bovenop. De hele serie is gemaakt van hergebruikte stoffen! De serie bestaat uit heerlijke wind-en waterdichte gevoerde pakken voor kinderen van 0-6 jaar. De hele EcoSplash serie vind je hier terug.  

 

Afvalvrij lunchen en snacken

Wegwerp plastic: er is te veel dat na éénmalig gebruik weer wordt weggegooid. Boterhamzakjes, plastic folie, waterflesjes en niet te vergeten drinkpakjes vormen een steeds grotere berg met afval. Ik verbaas me dan ook steeds weer als ik zie wat kinderen allemaal voorverpakt of zelf verpakt mee krijgen naar school, of volwassenen mee nemen naar het werk.

Drink in the Box

Een aantal jaren geleden kwam ik op een beurs Drink in the Box tegen. Een herbruikbaar alternatief voor de wegwerp drinkpakjes. Een onverwoestbaar pakje gemaakt van 95% gerecycleerd plastic welke keer op keer gevuld kan worden met je favoriete drankje.

Niks nieuws onder de zon? Nou eigenlijk wel, de bij kinderen populaire drinkpakjes waren nu herbruikbaar, gemakkelijk schoon te houden en kon je zelf vullen met wat jij gezond vind om mee te geven. De vorm en het gemak en het feestelijke gevoel van een drinkpakje maar dan een stuk verantwoorder! 

Bijna 130 miljard wegwerp drinkpakjes worden per jaar weggegooid, waarvan slechts 24% wordt gerecycled. Een drinkpakje is bovendien heel moeilijk afbreekbaar: het bevat 6 lagen verpakking papier, kunststof en aluminium. Hierdoor duurt het bijna 300 jaar om 1 wegwerp drinkpakje af te breken.

Drink in the Box is herbruikbaar en vermindert zo veel afval in ons milieu.

 

Het is gemaakt van het bijna onverwoestbaar Tritan, het is BPA- en Phtalatan-vrij, vaatwasbestendig en lekvrij. Ideaal voor een afvalvrije lunch en handig voor onderweg!

 

De pakjes zijn niet alleen bij jonge kinderen populair maar zeker ook bij volwassenen oudere kinderen door de nieuwe kleuren (zwart, wit en doorzichtig) als ook de grootte.

 

Wil je meer weten over Drink in the Box? Dat kan over het merk, of over het gebruik als ook het factsheet van Drink in the Box.

Lunchskins

Lunchskins zijn herbruikbare zakjes om mee te nemen voor food én non-food. Ze vervangen honderden wegwerp zakjes, want deze zakje gooi je niet weg. Je kunt ze blijven gebruiken!

 

Bijvoorbeeld voor lunch of snacks naar school, het werk, onderweg of tijdens een dagje uit. Maar ook te gebruiken als voor wat Eerste Hulp spulletjes in de vakaniebagage of als toilettasje tijdens het sporten. Snoepjes, noten, rozijnen voor op en onderweg.

 

Eenmaal thuis gaan ze onder de kraan of de vaatwasser in en zijn ze een paar uur later – droog en schoon – weer klaar voor eindeloos gebruik.

 

Lunchskins vervangen plastic met een slimme, duurzame oplossing die voor iedereen makkelijk toepasbaar zijn. Meer weten over Lunchskins? Deze kun je hier terugvinden (klap de tekst open).

 

 

Wat ik doe?

Bij het runnen van een webshop heb je enorm veel keuzes die gemaakt moeten worden. Niet alleen over de collectie en producten maar zeker ook over het logistieke proces.

 

Zo breng ik alle pakketten en pakketjes elke dag naar het postkantoor in mijn elektrische auto. Wordt mijn kantoor verlicht met zovee mogelijk LED lampen en is de keuken-boiler voorzien van een tijdschakelaar zodat deze 's nachts niet onnodig opwarmt.

 

Zorg ik dat er geen loze verpakkingen om de producten heen zitten die zorgen voor onnodig volume. De verzendverpakking van onze producen wordt zo klein mogelijk gehouden; zo rijdt de transporteur echt met een volle vrachtwagen en niet met loze lucht.

 

De verzenddozen die we gebruiken worden vaak hergebruikt. Dozen van onze leveranciers worden zo gebruikt om grotere bestellingen naar onze klanten te versturen. 

 

De verzenddozen welke we kopen zijn ongebleekt, stappen we langzaam over naar papieren verzendzakken in plaats van plastic en is het papier en karton dat we gebruiken zoveel mogelijk FSC gecertificeerd.


Wist je dat er ook een ecologische zoekmachine is een duurzaam alternatief op google, duckduckgo of yahoo? Het heet ECOSIA, de link én meer informatie vind je hier terug. 

 

Heb jij nog mooie tips welke ik kan gebruiken om mijn bedrijfsvoering nóg duurzamer te maken dan hoor ik dat heel graag!

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Waarom een kinderoverall aanschaffen?
    25 / Mar / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Waarom een kinderoverall aanschaffen?

  • Paaseieren versieren met natuurlijke materialen
    19 / Mar / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Paaseieren versieren met natuurlijke materialen

  • Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)
    31 / Jan / 2024

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Inpakken voor een ski vakantie met je kind(eren)

  • Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes
    14 / Nov / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Kruidnoten recept voor de lekkerste kruidnootjes

  • Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië
    19 / Oct / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Thermo sets en overalls: niet meer weg te denken in Scandinavië

  • 9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino)  wol
    04 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    9 redenen om te kiezen voor kinderkleding van (merino) wol

  • Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Top 10 buitenactiviteiten voor de herfst

  • 5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    5 tips om jouw kind warm te houden bij koud weer

  • 10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België
    01 / Sep / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    10 beste zelf-pluk spots in Nederland én België

  • Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië
    30 / Jun / 2023

    Misan Keller - 07 / Oct / 2018

    Onze reis naar Zweden & inpaklijst voor Scandinavië

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Chick-a-dees.nl 4.61 / 5 - 1548 Reviews @ Yotpo
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »