Outdoor games Blog

Bang om te vallen?

Bang om te vallen?

RTL nieuws kopte deze week " Botbreuken in de gymzaal. Geef kinderen les in vallen" De strekking van het verhaal was dat kinderen te weinig buiten komen, leren spelen én hoe ze moeten vallen.

We leven in een tijd waarin elektronica, computers, mobiele telefoons en en andere beeldschermen in ons leven zijn. Dat is de tijd en de ontwikkeling die gaande is en de wereld waarin we leven. Maar ook waarin onze (jonge) kinderen leven.

The Nature Game in park de Hoge Veluwe

The Nature Game in park de Hoge Veluwe

Ga het bos in met je Ipad en ontdek het verhaal van het nooit gebouwde museum met het echtpaar Kroller Muller. Het is net een sprookje, een sage, een legende maar eigenlijk is het een super spannende game, én een les in natuureducatie.

Op Park de Hoge Veluwe kun je een Ipad reserveren en met de Ipad de natuur in, op zoek naar het verhaal van het nooit gebouwde museum. Het is een interactieve ontdekkingsreis door de natuur voor kinderen.

De natuur in met jonge kinderen

De natuur in met jonge kinderen

Wormen zoeken in de zwarte aarde, zelf geplante bloemen kussen en kijken naar de mierenshow. Een dag uit het leven van het jonge kind bestaat uit tal van bijzondere en spannende ontdekkingen. In mijn werk als pedagogisch medewerker zie ik elke dag weer dat kinderen veel energie en inspiratie opdoen tijdens het buitenspelen.

De natuur in met je kinderen: laat je leiden

  • Posted on
  • By Laurien van der Vaart- Gastblogger
  • 0
De natuur in met je kinderen: laat je leiden

We weten allemaal dat het goed voor volwassenen en kinderen is om naar buiten te gaan en in de natuur te zijn. Onderzoek bewijst dat ook telkens. Maar de praktijk is dat kinderen steeds minder in de natuur komen. Wat kan je daar als ouder aan doen?